fbpx

Sarvikota Jokamiesmelontaretkien tukikohtana

Jokamiesmelontaretket ovat jo seitsemän vuoden ajan antaneet tuhansille melojille ihania muistoja ja jopa ensikosketuksen melontaan turvallisella Mustijoella, Mäntsälässä. Sarvikota on iso osa elämyksellistä retkeä, sillä retket lähtevät Sarvikodalta ja melonnan jälkeen nautitaan vielä aidot nokipannukahvit ja -teet sekä paistellaan nuotiolettuja Sarvikodassa melonnan jälkeen.

Jokamiesretket ovat tarkoitettu yksityisille henkilöille tarkoitettuja matalan kynnyksen retkiä, joihin lähes kuka vain voi varata paikan. Jokamiesmelontaretket sopivat myös perheille – yli 4- vuotiaat lapsetkin ovat tervetulleita retkille.

Jokamiesmelontaretkien lisäksi järjestämme muita Jokamiesretkiä esimerkiksi villiyrttiretkiä ja lumikenkäretkiä.

Mustijoki on rauhallinen ja lempeä melontakohde. Jokamiesmelontaretket sopivat vaikka koko perheelle
Mustijoki on rauhallinen ja lempeä melontakohde. Jokamiesmelontaretkellä ei lasketa koskia, mutta kaunista koskipaikkaa käymme katsomassa retken aikana.

Opas turvana ja tarinoiden kertojana

Jokamiesmelontaretket ovat opastettuja retkiä. Ennen vesille lähtöä käydään läpi melontatekniikat ja turvallisuusasiat. Opas on mukana koko retken ajan ja auttaa kanootit vesille ja rantautumisessa.

Jokamiesmelontaretkellä opas kertoo myös tarinoita Mustijoen luonnosta ja historiasta. Joku onnekas kanoottikunta voi nähdä valkohäntäkauriin uivan joen poikki. Onpa sitä joskus veikeä kärppä antanut kunnon esityksen koko ryhmälle. Oletko sinä koskaan nähnyt kärpän uivan?

Mustijoella on myös värikäs historia. Mäntsälä on ollut iso tulitikkupitäjä ja Mustijoenkin varrella on ollut tulitikkutehdas. Tulitikkujen raaka-aineeksi haapoja on uitettu jokea pitkin. Myös tukkeja sahoille on lipunut joella. Ehkäpä kuulette myös miten viikingit liittyvät Mustijoen historiaan!

Eikä siinä vielä kaikki

Jokamiesmelontaretkeen kuuluu siis opas ja opastus ja tietysti melontavälineet, kuten kanootti, mela ja melontaliivi. Lisäksi lainattavissa on myös kännyköille suojapussit, kuivapusseja omille tavaroille sekä silmälaseille turvanarut.

Kuulostaako, että kanooteilla katuu helposti, kun on paljon turvavarusteita saatavilla? Ei kaadu. Esimerkiksi viime kesänä yli 700 melojasta ei yksikään joutunut veden varaan. Mutta kuuntelethan oppaan ohjeet tarkasti, sillä hän kertoo ennen vesille lähtöä, mitä ei kannata kanootissa tehdä!

Melonnan jälkeen nuotion ääreen

Melonnan jälkeen opas sytyttää Sarvikodan nuotion ja keittää aidot nokipannukahvit ja -teet. Kun kahvi tekeytyy, voi lettunälkäisimmät aloittaa lettujen paistelun. Sepä vasta hauskaa puuhaa! Paistaminen vaatii hippasen kärsivällisyyttä ja sopivasti rasvaa. Jos kahvi tai tee ei maistu, voi Sarvikodalta ostaa virvokkeita.

Huomioimme myös erikoisruokavaliot (esim.gluteeniton).

Yllätä ystäväsi elämyksellä!

Nykyään kaapit pursuavat tavaraa, mutta enemmänkin yhteinen aika on vähissä, on elämyslahjakortti loistava lahja. Tutustu valikoiman verkkokaupassamme.

Missä on Mustijoki?

Mustijoki on noin 85km pitkä Uusmaalainen joki. Sarvikota ja Jokamiesmelontaretken lähtöpaikkana siis toimii Sarvikota Mäntsälän Hirvihaarassa. Sarvikota on lähellä: Helsingin keskustasta, Hämeenlinnasta, Porvoosta ja Lahdesta matka taittuu alle tunnissa henkilöautolla. Junallakin pääsee Mätsälään, mutta matkaa asemalta on noin 11km matka. Mutta ei siis fillarilla matka eikä mikään! Osa matkasta on vielä virallista Hyvinkää-Porvoo pyöräilyreittiä, jonka varrella Sarvikotakin on.

Pähkinänkuoressa

Lapsille löytyy myös lapsille sopivia pelastus- ja melontaliivejä.
Jokamiesmelontaretiki on matalan kynnyksen melontaretki lempeällä Mustijoella
Anna lahjaksi Jokamiesmelontaretken lahjakortti
Nuotitletut paistuvat aidolla tulella ja paisto on elämys sekin!

Katso lisää kuvia Sarvikodasta