fbpx

Kokouskota – taatusti erilainen kokouspaikka

Ensisilmäyksellä ei ehkä uskoisi Sarvikodan muotoutuvan kokoustilaksi. Kuitenkin kodasta löytyvät nykyainen kokoustekniikka. Erilainen kokouspaikka laittaa luovuuden valloilleen samalla kun saa osakseen luonnon hyvinvointivaikutukset. Nimittäin lintujen laulu ja luonnon äänet toimivat taustamusiikkina. Suuri kota soveltuu maksimissaan noin 40 hengen kokouksiin. Lisäpenkein suurempikin ryhmä mahtuu kuuntelemaan luennoitsijaa. Erillisenä ryhmätyötilana toimii idyllinen joenrantalaavu.

Kodasta löytyy valkokangas, fläppitaulu, videoprojektori ja langaton internetyhteys.

Tule ja inspiroidu Sarvikodan kokouksessa!

Juhlatila

Oletko lappihullu, eräjorma vai onko muuten vain luonto on lähellä sydäntäsi? Etsitkö näköistäsi juhlapaikkaa esimerkiksi merkkipäivien pitopaikaksi? Sarvikota on oiva paikka kutsua ystävät ja tuttavat hieman erilaiseen tilaan joka itsessään on jo elämys.

Meillä ei ole anniskeluoikeuksia, joten voitte tuoda omat kuplivat mukananne. 

Maittavat ruuat

Pitopalvelu toimittaa Sarvikodan suussa sulavat ruuat niin kokouspäiväänne kuin juhlatilaisuuksiinkin. Valittavana myös elämysmenu, joka valmistetaan tulilla sekä syödään päreiltä. Bonuksena tietysti omat päreet saa polttaa, ilman nolostumista 🙂 Kysy lisää!

Kodan ympäristö

Sarvikodan ympäristössä on nurmialuetta, jossa voi pelailla pihapelejä. Mustijoki virtaa aivan vieressä ja rannassa on kanootti-/onkilaituri. Tietä ja kodan pihaa erottaa pieni metsäalue.

Huomioitavaa

Koska Sarvikota ei ole tavallinen kokous- tai juhlatila, niin kannattaa ottaa huomioon muutamat seikat:

Kodan kangas läpäisee valon sisään kotaan, joten mitä aurinkoisempi sää sen valoisampi kota on.

Sateisella säällä kotaruoteita pitkin voi tippua vettä kodan sisälle.

Talvisaikaan kota on viileä ja ulkovaatteet ovat tarpeen sisälläkin. Peittoja on lainattavissa tarpeen mukaan. Emme suosittele kokouspäiviä pidettäväksi kylmänä vuodenaikana.

Käymälöinä toimivat siisti ja ympäristöystävällinen kompostoiva kuivakäymälä sekä urinaalit.

Vihreästä virkistystä, valmennuksesta voimaa: päivä inspiroivassa ympäristössä

Puhaltavatko muutoksen tuulet työpaikalla? Työnilo on hieman hukassa? Ovatko toimivan tiimin rakennuspalikat sekaisin?

Lähde luonnon helmaan voimaantumaan ryhmäsi kanssa ja tekemään työyhteisöstäsi toimivamman yhdessä työyhteisövalmentajan johdatuksella. Samalla luonto antaa omat hyvinvointivaikutuksensa joko melontaretkellä tai luontoretkellä.

Päivä Sarvikodalla voi olla pidemmän yhteistyön alku valmentajan kanssa tai yksittäinen päivä, johon voitta valita teille sopivimman teeman.

Lue lisää tästä: Vihreästä virkistystä- valmennuksesta voimaa 2020

Lyhyesti

 • Kotaan mahtuu jopa 80 henkilöä
 • Kotakokoukseen 40 osallistujaa
 • Ruokailemaan yhtäaikaisesti 50 ruokailijaa
 • Kodan vieressä on joenrantalaavu, joka on käytössä mm. erillisenä ryhmätyötilana
 • Nykyaikainen kokoustekniikka
 • Parkkitilaa noin 20 autolle
 • Sähköt
 • Kotavalaistus: kohdevalot ja myrskylyhdyt/kynttilät, päivänvalo
 • Jääkaappi, josta ostettavissa virvokkeita
 • Kuivakäymälät
 • Ei lämmitettyjä tiloja
 • Lapintunnelmaa tuovat shamaanimerkein polttokuvioidut pöydät
 • Sarvikota sijaitsee alle tunnin matkan päässä Helsingistä, Espoosta, Lahdesta, Porvoosta ja Riihimäeltä

Tervetuloa meille!

Sarvikodan tarina

Kodalla on jo oma historiansa elämysten tuottajana. Lapissa tehty suuri kota oli ensin Etelä-Suomessa sijaitsevalla poroelämystilalla ja vuodesta 2016 Mustijoen rannalla Mäntsälässä Elämyksen Taian asiakkaiden ilona. Kodassa on vieraillut valtava määrä eri kansalaisuuksia aina maapallon toiselta puolelta asti. Myös Joulupukki on pitänyt kotaa kesän viettopaikkanaan Petteri Punakuonon kanssa.

Kun kota saapui Mäntsälään, se ristittiin Sarvikodaksi. Kota huokuu lapintunnelmaa ja porot ja sarvet kuuluvat olennaisesti Lappiin. Mäntsälän vaakunassa on sarvipäinen hirvi. Olemme myös Hirvihaarassa. Oli loogista että kodasta tuli Sarvikota.

Kodassa olevat sarvet ovat peräisin porotilan ajalta. Sisäpuolella kahvipannun vieressä olevat sarvet ovat ne ”the sarvet”, jotka eräs poro oli tiputtanut juuri kodan etuoven eteen. Siitä lähtien sarvet ovat olleet kodan koristuksena. Kuparipannu taas on löytö antiikkikaupasta, joka oston jälkeen toimitti lähinnä virkaa arpajaisten lipukelaatikkona, aivan kuin odottaen oikeaa tehtäväänsä ja paikkaansa. Nyt se on paikkansa löytänyt.

Kodan yhdeksän pöytää ovat kaikki koristeltu polttomerkein. Merkit ovat saamelaisten kehärummuista tuttuja kuvioita, joilla on omat tärkeät merkityksensä. Mahdatko juuri sinä istahtaa hedelmällisyyden pöytään vai valitsetko tietämättäsi viisaan naisen pöydän? Vai onko edessäsi mahtava ukkosen tai tuulen jumalan pöytä?

Suuren kodan sydämenä toimii mahtava parin metrin mittainen muurattu tulipesä, jossa valmistuvat aidot nokipannukahvit mustissa pannuissaan. Maailman herkullisin kärsivällisyystesti, eli tikkupullan paisto on hauska ohjelmanumero kaikenikäisille.

Pisimmät paikallista mäntyä olevat kotaruoteet ovat liki 14 metrisiä. Kodan katto antaa kirkkomaisen tunnelman, jossa ylimpänä, kuin aurinkona, on kodan savuaukko. Kodan läpimitta rinnan korkeudelta on kymmenen metriä ja reunoilla kiertävillä penkeillä istuvat katsovat luonnollisesti kodan katseenvangitsijaa, nuotiota. Tulipesän kivet ovat jääkauden muotoilemat. Kivien päällä lukuisat pienet kynttilät tuikkivat valoa tuoden esille kivien muodot. Ja kun höristät korvasi, kuulet kuinka Sarvikodan seinien läpi tunkeutuu lintujen liverrys ja tuulen humina.

Mitkään tarinat ja kuvaukset eivät kuitenkaan anna sitä kuvaa minkä voit kokea kun näet kodan itse.

Ota siis yhteyttä ja tule kokemaan Sarvikodan tunnelma!