fbpx

Melontaretket

Sarvikodan sijainti Mustijoen rannalla on ihanteellinen melontakohde. Mustijoen pieni melontaretki sopii loistavasti ensi kertaa meloville, sillä joki on kapea ja matala. Tuulikaan ei jokilaaksoon kovin usein eksy. Pieni melontaretki alkaa Sarvikodan omasta melontalaiturista tehden kierroksen ylävirrassa sijaitsevan kosken alapuoliseen suvantoon ja tullen takaisin. Pienellä melontaretkellä tulee pituutta yhteensä noin 3,5km.

Pidemmät melontaretket melotaan alavirtaan päättyen vaikkapa Hotelli Hirvihaaran Kartanolle.
Miltä kuulostaisi melontaretken päätteeksi aimolöylyt savusaunassa ja pulahdus Mustijokeen?
Ja savusaunan jälkeen vaikka hieno illallinen ja mikä jottei vaikka yöpyminenkin liki sata vuotta vanhassa kartanossa?
Kysy lisää eri melontaretkien vaihtoehdoista.

Menopeliksi voi valita inkkari- eli avokanootin, sup-laudan tai suurkanootin. Suurkanootti on erittäin vakaa ja sitä kipparoi opas. Kanoottiin mahtuu 8-9 aikuista oppaan lisäksi. Sup-lautoja on yhteensä kuusi ja ne ovat erittäin vakaata mallia. Suurkanootin voi valita retkelle, joka alkaa ja päättyy sen kotilaiturista, Sarvikodalta.

Hämäräretki valaistulla suurkanootilla on elämys.

Villiyrtti- ja vihannesretki

Sukella Äiti-Maan antimien äärelle. Villiyrtit ja – vihannekset odottavat pääsevänsä tekemään juuri sinun keittiöstäsi villimmän. Kaupan päällisiksi villin keittiön omistaja saa hyvää oloa ja rutkasti vitamiineja, antioksidantteja, flavonoideja ja muita elämän tehoaineita.
Retken aikana käydään läpi tunnistuksen ja käytön kannalta helppoja kasveja ja opitaan väistämään ”hortoilijan” sudenkuopat.
Heittäydytään siis hortan hellittäväksi!

Eräkokkailua tai eräkokkisotaa

Eräherkkuja nuotiolla sodan kanssa tai ilman. Ohjelma tarjoaa hauskaa yhdessä tekemistä ja palkintona tietysti herkullinen ateria. Yhdistä tähän villiyrttiretki ja pistäkää heti villivihannekset testiin!

Team-ellys –tiimikisa

Voisi sanoa että 99,99% naurutakuu! Kodan ympäristössä hauskoja tiimitehtäviä, jotka luovat yhteishenkeä ja sytyttävät kuuluisan suomalaisen kisavietin! Parhaalle joukkueelle tietysti palkinto.

Thorin vasara – se miehisempi mittelö

Astetta ronskimmat kisalajit miehisempään otteluun, vaikka naisetkin pärjäävät. Kiinnostuitko kisailusta? Kiinnostuitko kisailusta?

Villiyrtti Foot-Spa

Mikä onkaan ollut antiikin Kreikan lemmenjuoman salainen ohje? Entä mitkä ovatkaan luonnon omat kauneusniksit? Opas johdattaa luonnonyrttien saloihin pienen yrttiretken muodossa, jonka jälkeen jokainen saa upottaa jalkansa kuumaan jalkakylpyyn luonnonyrttien hellittäväksi. Sopii myös naisten polttariohjelmaksi.

Polttarisankarin avioonastumistesti

Mitkä taidot avion tyyneen satamaan purjehtivalla täytyy olla? Koska valitettavasti satama ei kuitenkaan ole aina tyyni, niin täytynee sankarimme osata runoilla itsensä pois pinteestä, lemmenjuomat pitää olla hallussa, jotta auvoisesta satamasta ei käy käsky poistua. Joskus täytynee osata hengitellä syvään, joten myös oikeaa hengitystekniikkaa harjoitellaan puhallusputkiammunnan kautta. Entäpä kun tiukka paikka tulee, niin takavasen voi olla hyvä ratkaisu. Erilaisia liikkumismenetelmiä tulee harjoitella, harjoitusvälineenä esimerkiksi kurkku ja kananmuna. Rohkeille sankareille vielä venetsialaistyyppinen testi joen laineilla.

Lumikenkäretki talviluontoon

Lumikenkäily on varsin mukava tapa edetä talvisessa luonnossa. Metsä on täynnä eläinten jälkiä: tästä loikki metsäjänis, tuossa taas on hirven jälki. Voiko tuossa olla ilveksen tassun painauma lumessa? Miten eläimet selviävät armottomasta talvesta? Pakkasnestettä, syväjäätymistä, tauotonta syömistä, kylmiä jalkoja? Kuka on eläinkunnan itseoikeutettu kallonkutistaja? Milloin voi nähdä hulluja haukia? Sukella talviluonnon ihmeisiin.

Teemalliset luontoretket

Valitse mieleisesi aihe: Eräperinteet Luonnonantimet Rentoutus ja luonnon hyvinvointivaikutukset Villiyrtit

Ohjelmat yhteistyökumppaneittemme kautta:

  • Trubaduuri illanviettoihin
  • Golfaten Hirvihaaran golfissa
  • Joulupukin vierailu
  • Sointukylpy/äänimaljahieronta
  • Organisaatiovalmennus
  • Luento
  • Winetasting
  • Oluttasting