fbpx

Hector lauloi aikoinaan: ”Laura ja Ilmari styylas ja Ilmari lahjoitti Lauralleen, kukkaa sukkaa vaan rahnat ei riittäneet sormukseen…” Tarina päättyi kurjasti kun sormusrahoja hankkiessaan Ilmari kaahasi moottoripyöräkisoissa ulos radalta ja kuoli. Surullinen tarina kerta kaikkinaan ja joskus pikkulikkana lähes tulkoon itkua väänsin kun kuuntelin kappaletta ja tarinaa. Kuinka onnellisia Ilmari ja Laura olisivatkaan olleet jos he olisivat saaneet vielä olla yhdessä, saada yhteistä aikaa.

Nykypäivän kiireisillä ihmisillä aika on kortilla. Erilaiset näytöt, olivatpa ne sitten työkoneen, kännykän, tabletin tai television ruutuja, ne vievät aikaa yhdessä olemiselta. Yhdessä olon tärkeät hetket ja muistot ovat arvokkaita ja niitä muistellaan sitten pitkään.

Loppusyksyllä ja talven korvilla alkaa joululahjarumba, joka voi toisilla muuttua stressiksikin. Kulutusyhteiskunnassa kaapit pursuavat  tavaroita ja yhä useammalla on jo kaikkea mitä tarvitsee. Mitä siis lahjaksi sellaisella jolla on jo kaikkea?

Anna läheiselle aikaa ja yhdessä oloa. Kokemuksia ja muistoja. Ne eivät vanhene, ne eivät vie tilaa kaappien nurkissa ja ne vain tulevat rakkaimmiksi vuosien varrella. Kukaan meistä täällä ei ole ikuisesti ja joskus yhteisistä muistoista tulee korvaamattomia.

Jokamiesmelonta Mustijoella, rauhallisella lempeällä ja matalalla joella, on turvallinen paikka vaikka kokeilla melontaa ensimmäisen kerran. Kanootista näkee luonnon eri näkövinkkelistä. Kuukausittain vaihtuva tunnelma kevään herkästä kasvun alusta, keskikesän kukkaloistoon ja vehreyteen muuttuen sitten syksyn värien kylläisyyteen lumoavat melojan varmasti. Sähkönsiniset neidonkorennot, hirvipolkujen mystiset joenylityspaikat, korppien matalat huudot ja kullankeltaiset ulpukat takaavat luontoelämyksen. Oppaan kertomat tarinat värittävät retkeä ensitsestään. Pisteenä iin päällä on tietysti retkeen kuuluvat nuotiokahvitus ja lettujen paisto Sarvikodalla. Ja tiesitkö, että lapin jumalattarien sanotaan asuvan tulipesän alla? Ehkä juuri siksi aito nokipannukahvi on niin hyvää!

Tervetuloa ensi kesänä Jokamiesmelontaretkelle Mustijoelle ja Sarvikodan lapintaian maailmaan.

Lisätiedot Jokamiesmelontaretkistä: www.elamyksentaika.fi

Lahjakorttien tilaukset: [email protected]

Kahden aikuisen Jokamiesmelontaretken lahjakortti kahvituksineen ja letun paistoineen on hinnaltaan 60€  + postikulut